Infopakket

Woning zoeken

Ongetwijfeld kunt u via onze website uw droomhuis vinden. Mocht u echter niet aantreffen wat u uiteindelijk wenst, aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zullen op basis van uw wensenpakket en budget, geheel vrijblijvend, onze collega’s aan de Costa Blanca raadplegen en u een aantal potentiële droomhuizen voorstellen.

Heeft u behoefte aan één op één contact met een van onze adviseurs in uw eigen omgeving? Laat het ons dan weten, wij komen graag op bezoek bij u thuis of op kantoor. Bij een oriënterend gesprek ontvangt u tevens gratis van ons het boek: “Wonen en kopen in Spanje”.

Nieuwbouw

Wij zijn uw specialist voor een nieuwbouwwoning aan de Costa Blanca. Wij bieden diverse nieuwbouwprojecten aan vanaf  ± € 100.000,00 tot in de enkele miljoenen. Dit kunnen woningen zijn die al gereed zijn voor bewoning of woningen die nog gebouwd moeten worden.

Heeft u ook al eens gedacht over het bouwen van een villa in Spanje? Uw eigen huis, naar eigen wens laten tekenen door een van onze architecten en laten bouwen op het juiste kavel. Uitzicht op zee of juist op de bergen? Samen met een van onze vaste bouwers kunnen wij aan de hele Costa Blanca uw droomhuis realiseren.

Bezichtigingen

Naast de bezichtigingen van de diverse woningen, projecten en bouwkavels verzorgen wij i.s.m. onze medewerkers in Spanje de gehele begeleiding gedurende uw verblijf in Spanje tot en met de overdracht van uw nieuwe woning bij de notaris. Ook voor het checken van grondstukken en vastgoed brengen wij u in contact met advocaten die u zekerheid geven over de aankoop van het vastgoed.

De aankoopprocedure in Spanje is een relatief helder en duidelijk traject.

Het register geeft direct weer of er schulden of lasten verbonden zijn aan het onroerend goed. Het is daarom belangrijk dit te laten checken door een ervaren advocaat.

Een koopovereenkomst is een verbintenis tussen koper en verkoper, hierin is o.a. opgenomen de juridische omschrijving van de woning, de aankoopprijs, de betalingsvoorwaarden, de transportdatum, etc. De verkoper vraagt bij ondertekening van de koopovereenkomst een aanbetaling. Dit is van normaliter 10% van de aankoopsom. De akte dient bij het notarieel transport door beide partijen (of gemachtigden) te worden ondertekend.

Investering

De aankoop van een woning aan de Costa Blanca is door de jaren heen nog altijd een goede investering gebleken. Vanzelfsprekend is het wel van belang dat u de juiste woning op de juiste locatie koopt. Investeren in Spaans vastgoed via LuxEstates brengt altijd meer rendement op dan het geld op uw bankrekening te laten staan. U kunt rendement behalen op korte termijn door het verhuren van de aangekochte woning en u plukt de vruchten van de waardevermeerdering op langere termijn.

Bent u voornemens een woning aan te kopen als investering? Laat het ons weten en wij zullen u hierover adviseren. Aankoopkosten en aankoopbelasting

Het inschrijven bij het kadaster (Registro de la Propiedad) bedraagt ongeveer 0,3% tot 0,7% van de koopsom.

De kosten van de notaris liggen tussen de 0,6% en 1%. Dit is afhankelijk van de waarde van de woning. De notariskosten bij nieuwbouw bedragen 1% (zegelrecht). 

 

Indien u gebruik wenst te maken van een advocaat, dan moet u uiteraard ook rekening houden met de kosten. Deze kosten bedragen afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden tussen de € 850,00 en € 1.250,00.

Voor nieuwbouw, direct van de ontwikkelaar of aannemer, is 10% BTW van toepassing (IVA), plus 1,5% zegelrecht, te betalen door de koper.

Samen met aankoopkosten moet u rekening houden met een kostenpost van ongeveer 13% over de aankoopsom. Mochten er onduidelijkheden zijn over de totale kosten, dan willen we graag voor u een calculatie maken die past bij uw budget.

Belastingen

Onroerend zaak belasting betaalt u ook in Spanje. Deze is afhankelijk van de gemeente waarin u een woning heeft. Het percentage ligt tussen 0,3% en 0,6%.

Incidentele belastingen

Naast bovengenoemde belastingen kunt u te maken krijgen met incidentele belastingen. Het bekendste voorbeeld daarvan is de belasting op de winst bij verkoop van onroerend goed.

In tegenstelling tot Nederland is in Spanje de winst bij verkoop van onroerend goed belast. De regelingen voor deze belasting, die onder de inkomstenbelasting valt, zijn behoorlijk ingewikkeld. Te allen tijde wordt bij verkoop van onroerend goed van een niet-resident 3% van de officiële prijs ingehouden en afgedragen aan de Spaanse belastingdienst. Het is daarna mogelijk dat u nog moet bijbetalen of dat u (een deel van) de ingehouden 3% terugkrijgt. Verder kunt u bij aan- of verkoop te maken krijgen met de z.g. Plusvalía, een gemeentelijke belasting over de waardestijging van stedelijke terreinen. 

Overige belastingen

Gemeenten heffen ook wegenbelasting (IVTM), uitritbelasting, en huisvuilbelasting. Deze jaarlijkse belastingen worden ook vaak door de SUMA geïnd.

Servicekosten

Als u een huis of appartement koopt in een urbanisatie met gedeelde faciliteiten, kan het zijn dat u jaarlijks een bedrag verschuldigd bent voor servicekosten. Dit is voor de onderhoud van de gemeenschappelijk onderdelen zoals, het onderhoud van het gemeenschappelijk zwembad, de bestrating, lantarenpalen, groenvoorziening e.d. De kosten zijn afhankelijk van de verleende diensten en voorzieningen en zijn per urbanisatie verschillend.

Gestoria

Een administratiekantoor dat u van dienst kan zijn bij het invullen van formulieren en kan ondersteunen bij het doen van aangiftes en betalingen is de Gestoria. De functionaris noemen we gestor. Ook kunnen zij zorgdragen dat tijdens uw afwezigheid alle betalingen zoals, telefoon, elektriciteit, afvalheffingen etc. worden gedaan. U weet dan zeker dat bij uw komst alles nog functioneert. Wij kunnen u ter plaatse adviseren over de juiste gestoria.

Vraag het LuxEstates infopakket aan

Wilt u meer weten over de aankoop van een woning aan de Costa Blanca en hoe LuxEstates u daarmee van dienst kan zijn? Vraag dan ons informatiepakket aan.